Hoe werk jij eigenlijk?

Ontdek welke karaktereigenschappen jou zo speciaal maken, en hoe jij deze kunt gebruiken om het beste uit jezelf en je collega's te halen!FNV Catering heeft een tool ontwikkeld op basis van Personal Mapping™; na het invullen van een korte vragenlijst (6 minuten) wordt jouw gedragstijl uitgelegd in een filmpje (4 minuten). Hierin leer jij hoe jouw karaktereigenschappen kunt gebruiken om het beste uit jezelf en je collega's te halen! Tot slot ontvang je een landkaart met jouw karaktereigenschappen om alles nog eens rustig te bekijken.Start

Hoe komt het toch dat wij mensen allemaal zo anders en verschillend zijn?

Fascinerende vraag, helemaal wanneer het om jezelf gaat: Hoe ben ik eigenlijk, hoe kom ik over op anderen en wat vinden zij van mij? Waarom vinden wij de één direct en enthousiast, en de ander stil en gesloten? Waarom geniet de één van routinematig werk en wil de ander juist afwisseling?

Er zijn vier soorten gedrag, extravert, introvert, mensgericht en taakgericht. Iedereen heeft in verschillende mate iets van deze vier elementen in zich. Personal Mapping verdeelt deze vier basisstijlen vervolgens weer in vier specifiekere gebieden. Uiteindelijk wordt jouw gedrag dus weergegeven in een van de 16 gedragsgebieden.

Ook al lijken we soms op elkaar, gelukkig we zijn natuurlijk toch allemaal verschillend. Met PersonalMapping wordt alleen jouw gedragsstijl getoond. Natuurlijk kunnen ook zaken als vaardigheden, intelligentie of bijvoorbeeld emoties worden gemeten. Het is juist de combinatie van al deze dingen, maar ook bijvoorbeeld je achtergrond, ervaring of leeftijd, die ons van elkaar onderscheidt. Het leuke van gedragsstijl is echter dat je daarmee in de alledaagse omgang met anderen, direct mee te maken hebt. De ene gedragsstijl is niet beter dan de andere en een gedragsstijl is ook geen prestatie of iets waar je trots op hoeft te zijn.

Weten hoe gedrag in elkaar steekt?

Bekijk hier het filmpje over verschillende gedragsstijlen!Waarom biedt FNV Catering dit aan?

Ontwikkelen in de catering is belangrijk! Niet alleen op vaktechnisch gebied, maar ook op persoonlijk vlak. Personal Mapping brengt jouw gedragstijl in kaart, hierdoor leer jij wat jouw sterke punten en je valkuilen zijn. Ook wordt verteld hoe je andere gedragstijlen kunt herkennen en hoe je hiermee om kunt gaan. FNV Catering vindt het belangrijk dat jij je bewust bent van verschillende gedragstijlen en dit kunt gebruiken in je omgang met collega's en gasten.

Deze test en filmpjes gebaseerd op Personal Mapping™ zijn een initiatief van FNV Catering en is mede mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van het Sociaal Fonds Catering en het Bedrijfschap Horeca en Catering en bedoeld voor alle werknemers in de horeca.Start